Sanacija krovišta i uređenje potkrovlja

Sanacija i rekonstrukcija krovišta i adaptacija tavanskih prostora

Adaptacija tavanskog prostoraAdaptacija tavanskog prostoraPrepustite sanaciju ili rekonstrukciju vašeg krova iskusnim krovopokrivačkim znalcima, jer greške u izvedbi radova postaju vidljive tek godinama nakon neprofesionalne izvedbe, što rezultira dodatnim i nepotrebnim financijskim izdacima. Osobito u ljetnim mjesecima i za vrijeme godišnjih odmora obavljaju se mnogi krovopokrivački i sanacijski radovi po principu "sam svoj majstor", ali samo stručne osobe će znati ispravno procijeniti je li sa statikom nosive konstrukcije krova sve u redu, kao i imati pravi uvid u opće stanje drvenih greda i ostalog, te će sukladno viđenom i donijeti konačan, stručan prijedlog o potrebnim zahvatima i financijskoj strani projekta.


Prema potrebi biti će obavljena djelomična ili, pak, potpuna sanacija krovišta, što, između ostalog, podrazumijeva statičku procjenu postojećeg stanja nosive konstrukcije krova, radove na nosivoj konstrukciji, tj. njeno pojačavanje, radove na daščanim oplatama, hidroizolaciji, zaštiti od udara vjetra, izmjenu pokrova ili zamjenu pojedinih crijepova, krovne limarije, radove na dimnjacima, postavljanje novih ili izmjenu starih snjegobrana, gromobrana i krovnih prozora.

Rekonstrukcija krovišta i tavanskih prostora

Želeći proširiti svoj životni prostor na do tada neiskorišteni, postojeći tavanski prostor i na taj način dobiti novi stan, dodatnu spavaću, dječju ili radnu sobu, prostor za rekreaciju ili na primjer ured, često dolazi do potrebe za kompletnom rekonstrukcijom do tada postojećeg izgleda krova, jer se kuća dograđuje, proširuje itd., ili se jednostavno obiteljskoj kući želi izmijeniti postojeći vizualni izgled, tada se obavlja estetska rekonstrukcija krovišta, naravno, pri tome se vodeći svim zadatostima struke u izvođenju radova sanacije i rekonstrukcije krovišta i tavanskih prostora.

Sanacija i rekonstrukcija krovišta

Odabir kvalitetnog izvođača adaptacije i rekonstrukcije krovišta i tavanskih prostora i kvalitetnih materijala , pola je puta do kvalitetno obavljenih radova.
U izradi novog krovišta pri rekonstrukciji ili sanaciji postojećih krovova od posebne je važnosti korištenje dokazano najkvalitetnijih proizvoda počev od drva, premaza za drvo koji će drvene grede štititi od raznih nametnika i štititi drvo od velikog neprijatelja crvotočine, korištenje kvalitetne limarije sa zaštitnim premazima protiv hrđe, hidroizolacijskih materijala kako vaš krov ne bi prokišnjavao za obilnih kiša ili pod snijegom, što u konačnici dovodi do pojave vlage, truljenja, te pojave plijesni, ostalih izolacijskih materijala koji pravilnim postavljanjem imaju zadaću kuću ljeti čuvati od pregrijavanja, a zimi od prekomjernog gubitka toplinske energije.

Izuzetno je važno da radovi budu stručno obavljeni, a tvrtka "Građevinarstvo Cvetko" pri adaptaciji tavanskog prostora, rekonstrukciji ili sanaciji krovišta koristi znanje i iskustvo stečeno višegodišnjim obavljanjem poslova u domeni krovopokrivačkih poslova, raspolažući radnom snagom te svom potrebnom opremom, skelama i alatima za izvođenje radova brzo i stručno.

I ne zaboravite, nov, kvalitetan, vizualno dopadljiv krov ili lijepo i funkcionalno uređen tavanski prostor itekako povećavaju kvalitetu vašeg i života vaše obitelji, a sama kuća na tržištu nekretnina postiže znatno višu cijenu!


Kamini Termotehnika

Moderni, kvalitetni kamini. Kamini koji se spajaju na sustav centralnog grijanja.


Kompletna rješenja u izgradnji i adaptaciji kuća i stanova!


Građevinarstvo Cvetko

Vrbje 34a
HR-10000 Zagreb

Tel.: +385 (0)1 3885 227
Fax: +385 (0)1 3873 730
Mob.: 098 863 714

info@gradnja-cvetko.hr


Gdje sa stvarima kod adaptacije?

Prilikom adaptacije najčešće pitanje je gdje sa stvarima iz stana? Prepustite o stvarima brigu nama. Adaptacija može početi u bilo koje vrijeme, jer Vam nudimo sigurno skladište za Vaše stvari iz stana!